Skip to main content
Nyheter

ECO Consulting utses till Årets tillväxtbyrå 2022 i Norrbotten

By 22 december, 2022No Comments

ECO Consulting har blivit utsedda till 2022 års tillväxtbyrå i Norrbotten av branschtidningen Revisionsvärlden. ECO har från 2018 ökat sin omsättning från 1,6 till 6 miljoner kronor. De har även gått från två till sex anställda medarbetare.

ECO Consulting grundades 2017 av Thomas Nilsson och Mathias Larsson som ett systerbolag till maskinförmedlingsföretaget Northern Transport Group och bemanningsföretaget BD Works. Det huvudsakliga syftet var då att bistå kontrakterade åkare med ekonomiservice.

I januari 2019 klev Anna Nilsson in som delägare och vd för ECO Consulting. Hon har bakgrund som controller och auktoriserad redovisningskonsult på Grant Thornton. I samband med Annas tillträde tog företaget sikte mot nya mål och målgrupper. ECO Consulting ville stärka sitt kunderbjudande genom fler medarbetare, och samtidigt nå nya kunder i fler branscher.

Satsningen har gett resultat. Sedan dess har ECO Consulting ökat sin omsättning från 1,3 miljoner kronor år 2018 till 6 miljoner kronor 2022. Antalet anställda har ökat från två till sex medarbetare och byrån erbjuder numera en större bredd av tjänster. Nu uppmärksammar Revisionsvärlden byråns utveckling och utser ECO Consulting till Årets tillväxtbyrå 2022 i Norrbotten.

– Vår ambition har inte varit att växa snabbt utan planen har varit att skapa en stark leverans som ger oss nöjda kunder, och som ett resultat av det växa och utvecklas. Relationen till våra kunder har högsta prioritet, säger Anna Nilsson, vd på ECO Consulting.

Under hösten 2021 klev Mathias Lindbäck in som delägare. Han har en bakgrund som auktoriserad revisor och har bland annat varit kontorschef på Grant Thornton i Luleå.

– Med Mathias ombord kan vi även erbjuda kvalitativ rådgivning i så väl ägarfrågor som skattefrågor och det gör oss, tillsammans med våra tjänster inom ekonomiservice och finansiell rådgivning, till en helhetsleverantör inom ekonomitjänster. Vi vill finnas med våra kunder på hela resan från uppstart till avslut, fortsätter Anna.

Den framgångsrika strategin har skapat en efterfrågan som fortfarande inte är mättad och ECO:s nästa steg är därför att fortsätta växa med ytterligare medarbetare. Därför söker redovisningsbyrån nu både juniora och seniora konsulter till sitt kontor i Luleå.

Om utmärkelsen
Bakom utmärkelsen Årets Tillväxtbyrå står Revisionsvärlden, i år i samarbete med kunskaps- och programvaruföretaget Björn Lundén. Priset delas ut länsvis och går till redovisnings- och revisionsbyråer som drivs som AB, omsätter minst 2 miljoner kronor och har ökat omsättningen tre räkenskapsår i följd. Den byrå som ökat snabbast det senaste räkenskapsåret vinner. Uttagningen görs av kreditupplysningsföretaget UC.